Legea anti-Photoshop


Traim intr-o lume imprefecta cu poze si modele perfecte in mai toate revistele! Cam asta as putea spune cineva care ne viziteaza planeta si nu prea ne cunoaste :).

Unii parlamentari cu mai mult scaun la cap decat ai nostri, s-au gandit sa faca ceva in acest sens. Astfel, parlamentul Frantei s-a gandit sa adopte o lege care impune avrtismente obligatorii care trebuie sa apara pe pozele prelucrate, pe care sa o numim „legea anti-Photoshop”. Motivatia principala ar fi ca aceste poze creeaza imagini si modele nerealiste pentru tineri si toti oamenii in general.

Laudabila idee :)! Oare s-au inspirat de la noi din faza cu „legea play-back„, care apropos, nu prea am vazut-o pe TV :D. Deosebirea e ca acolo e stipulata in lege si o amenda pentru asa ceva :), poate e si la noi :)) numai ca nimeni nu plateste.

Acum va incepe o goana pentru cautarea unui Photoshopper bun 🙂 sau a unui model cu adevarat perfect :D. Totusi trebuie sa ne para si putin rau pentru ca astfel nu o sa mai avem motive de distractie pe marginea unor retusari mai mult decat neprofesioniste.

Colateral, acum e nasol ca numlere prodului Photoshop sa ajunga nume de lege 🙂 …Oare pe cand o lege anti-Xerox in lucrarile profesorilor universitari si una anti-CocaCola pe langa scoli, macar la noi, daca nu in Franta.

Sursa: ArsTechnica via Yahoo

Reclame
Explore posts in the same categories: Uncategorized

Etichete: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

One Comment pe “Legea anti-Photoshop”

  1. ...be mad Says:

    Asta ar fi cam ca legea aia de zice ca daca modifici 30% dintr o poza, poti sa o consideri a ta. Ce faci? Numeri nr de pixeli mutati din loc? Toate imaginile cu scop comercial sunt modificate, din motive tehnice, nu numai estetice. Si in plus, e ca si cand ai cere femeilor care se ingrijesc sa nu o mai faca, pt ca cele care nu se machiaza se simt urate.
    Treaba cu selfistimu nu i vina graficianului…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: