Trenurile, occident si Romania, cu bune si cu rele


Inainte de anul 2008, credeam ca in Romania serviciile feroviare sunt la pamanat. In acelasi timp nu mai calatorisem in nici o alta tara cu trenul pentru a avea termen de comparatie, si tot ce credeam se baza doar pe relatari si lucruri asemanatoare.

Anul asta am avut ocazia sa cunosc pe viu si alte sisteme feroviare. Intr-o excursie prin Belgia-Olanda am ales sa mergem cu trenul din Bruxelles in Amsterdam si inapoi. Speram ca totul sa fie ok, si chair ne bazam serios pe asta avand in vedere ca la intoarcere, depindeam de punctualitatea trenului si alro cateva mijloace de transport in comun pentru a ajunge la timp in aeroport.
Surprizele nu s-au lasat insa asteptate prea mult, si as putea spune ca nu au fost putine si nici placute.
Prima s-a petrecut la plecarea din Bruxelles spre Amsterdam. Asteptam al doilea tren al zilei (erau din ora in ora pe relatia Bruxelles-Amsterdam) si am avut neplacuta surpiza sa descoperim (fara sa fim anuntati) ca sa ne fie anulat trenul, deoarece se stricase locomotiva, si nu reusisera sa remedieze in timp util. Prima intrebare care imi vine in minte este, chiar nu aveau alta locomotiva, vorbind despre statia de formare a trenului?

Intr-un final, am prins cel de-al doilea tren, foarte aglomerat deoarece trebuia sa suplineasca si trenul care “nu a reusit sa se trezeasca dimineata”. Pe drum s-a produs urmatoarea surpiza (care nu ne afecta pe noi). Prin interfon s-a anuntat ca trenul nu mai mergea pe traseul normal prin Haga, dar pentru cei afectati se oferea o ruta ocolitoare, ce presupunea schimbarea altor 2 trenuri.

Schimbarea de traseu presupunea si schimbarea orarului.

La intoarcere, scenariul s-a repetat, cel de-al doilea tren al zilei fiind anulat din aceleasi motive (locomotiva stricata).

Trebuie sa recunosc si partile bune, anume ca s-a mers extrem de confortabil, chiar si la “low-cost”, iar timpul de calatorie s-a respectat, fiind cel comunicat, fara intarzieri si chestii asemenatoare.

In concluzie, eu spun ca la noi poate fi mult mai bine. Sistemul nostru pare mai organizat, suferind doar de pe urma infrastructurii invechite. De acum inainte nu o sa mai cred intr-o lumina favorabila neconditionat tot ce vine de la Vest.

Reclame
Explore posts in the same categories: Uncategorized

Etichete: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: