Unde ne sunt analistii…cand ar fi nevoie de ei…


In ultimii ani, orice domeniu a inceput sa produca analisti de toate tipurile.

Acum, observ ca sunt crize in mai multe locuri (bursa, imobiliare, piata auto) si se pare ca si analistii au mai inceput sa taca (si ce bine e 🙂 ). Sa fie oare un semn ca lucrurile merg prost atunci cand analistii tac? Daca sunt analisti buni de ce nu vorbesc acum cand „parerile” lor chiar ar fi necesare.

Cea mai amuzanta faza am citit-o azi. Acum 6 luni, „analistii de pe piata auto” prognozau o crestere de 5%…si ..ghici ..nimeni nu explica de ce nu au avut dreptate si a fost o scadere de aproape 2%…Cred ca multi analisti ar trebui sa se mute la OTV sau DDTV.

Ideea mi-a venit de la un articol citit azi pe un site de stiri, pornit de la ce spusese un anume „Olandez” despre piata imobiliara din Romania..Partea amuzanta rau de tot era ca acel articol vorbea mai exact despre un post pe un forum (ce sa zic, super sursa de articole forumurile astea cu posturile lor).

Parerea mea e ca orice informatie cat de cat utila si lucrativa nu apare pe toate posturile, ci e tinuta pentru fructificare in folos personal.Asa ca, eu unul ii las pe analisti sa vand gogosi …de cumparat sa le cumpere cine o vrea … Cred ca abia peste 20-25 ani vom avea oameni care au strans ceva experienta reala (cu suisuri si coborasuri) care sa poata da niste verdicte demne de luat in seama.

Reclame
Explore posts in the same categories: Uncategorized

Etichete: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: